Antrenoarea de dicție, Vera Nastasiu, ne-a împărtășit din regulile ei de succes, reguli pe care le-a adoptat în viața ei pas cu pas, pagină cu pagină. Un buchet de gânduri din care vă invităm să vă inspirați și, de ce nu, chiar să aplicați unele principii care credeți că sunt aproape de sufletul vostru.

Am învăţat să-mi plantez propria grădină, fără să aștept să mi se aducă flori. Am învățat să construiesc drumuri sigure, conștientă fiind că viitorul are o mulțime de variante care se opresc la jumătatea drumului. Am învățat că eu sunt responsabilă pentru ceea ce devin, nu trecutul sau circumstanțele.

De mult am renunţat să mă victimizez. Cred că de atunci mi-am lăsat mintea liberă, mi-am asumat responsabilitatea pentru fiecare acțiune și n-am mai dat vina pe alții, pentru nereușitele mele. Am scos din uz expresii de genul: nu pot, nu știu, nu reușesc, n-am cunoștințe, nu sunt în stare, n-am experiență și mi-am valorificat potențialul.

Nu pot refuza oamenii care îmi cer ajutorul. De câte ori am putut, am ajutat cu toată inima, fără să fac din asta un subiect de presă, fără să fac postări pe Facebook și să aștept like-uri. Voi continua să o fac la fel de discret. Cred că oamenii care dăruiesc, fără a aștepta ceva în schimb, nu oferă pentru că au prea mult, dar pentru că știu cum e să nu ai.

Pentru mine succesul are la bază multă inspirație, dar și multă muncă, dragoste, timp, abilități, talent, cunoștințe, atenție, energie, iar șirul poate continua. Nu cred că există o linie la care odată ajuns, să spui, aici e succesul. Pentru mine succesul nu are reguli.

Cea mai frumoasă vârstă e în fiecare zi. Nu-mi sărbătoresc niciodată ziua de naștere. Nu e un moft. Prefer să fiu apreciată în fiecare zi. De aceea închid telefonul sau plec din țară. Ziua mea de naștere este ziua în care eu trebuie să mulțumesc unui om care m-a adus pe lume și m-a protejat, crescut, educat – Mama. Poate pare ciudat, dar nu-mi place nici ziua de 8 martie.

În gândurile mele e mereu familia mea, casa mea, visele mele. Familia e locul care îmi oferă căldură și energie pentru tot ce fac. Casa mea e spațiul care mă așteaptă și acceptă așa cum sunt; extenuată, fericită, frumoasă, dezamăgită, tristă. Iar visele…visele îmi pun aripi zilnic și mă lasă să zbor.

Mama mea este omul în care găsesc un milion de alți oameni înțelepți. Obiectivă, dură, ascultătoare, iubitoare, înțelegătoare. Am moștenit centimetru cu centimetru din chipul ei și sunt foarte mândră. Semănăm ca două picături de apă. Discutăm în contradictoriu multe decizii pe care le iau. Admiră mult modul în care îmi construiesc strategiile de dezvoltare profesională sau personală. Îi e teamă pentru fiecare pas pe care îl fac. Nu-i place când risc.

În dorinţele mele se strecoară gândul la sănătatea necondiționată a fiicei mele și a familiei mele. Acesta e unicul lucru care trebuie păstrat.

Viitorul aparține celor care iubesc și știu exact ce trebuie să facă, pentru a fi fericiți.

O femeie trebuie să știe că viața este alcătuită și din altceva, decât din diete.

Jobul pe care îl am nu este totul.

Niciodată nu întârzii la întâlniri.

Îmi place de mine când renunț la pantofii cu toc.

Superstiţiile. Nu pierd timpul cu invenții astrologice.

Înainte de somn îi mulțumesc lui Dumnezeu.

Foto: Arhiva personală

sursa: http://www.alllady.md/98847-pravila-uspeha/124227