Nu toate sunt roz, mai ales dacă e să vorbim despre relația părinte-copil și modul în care aceștia comunică. Uneori părinții nu-și pot înțelege copiii și nu-și pot explica conduita și comportamentul lor într-o anumită activitate și anumite circumstanțe. La rândul lor, copiii, nu pot să se exprime, să ceară ceva și pur și simplu să comunice cu părinții lor pe un anumit subiect, deoarece intervine frica sau teama de a nu fi înțeles corect. La acest subiect,  antrenoarea noastră de dicție, Vera Nastasiu vine cu următorul mesaj pentru voi:

„Dragi părinți, comunicați cu copilul dumneavoastră exact așa cum ați face și cu un adult. Adoptați un comportament adecvat și coerent în gânduri și exprimare, nu mințiți, nu vă eschivați de la unele răspunsuri, nu faceți presiune pe interlocutorul dumneavoastră și nu mai fiți atât de nerăbdători cu copiii dumneavoastră. Copiii au nevoie de timp și dragoste zilnică. Exact așa cum avem nevoie și noi, adulții. Sunt ingredientele de bază pentru a educa o societate matură, deșteaptă și liberă în exprimare.

Dacă Vă întrebați care sunt cauzele pentru care copilul dumneavoastră nu dorește să comunice cu voi, părinții, atunci trebuie să știți că:

  1. Nu îi oferiți informaţii clare.
  2. Nu sunteți sinceri pe deplin.
  3. Vă păcăliți copilul cu tot felul de dulcegării.
  4. Folosiți cuvinte blocante.
  5. Nu aveți suficientă răbdare cu el.
  6. Nu-l ascultați suficient.

 

Parentingul pozitiv înseamnă mai puţin stres şi mai multă iubire. Ați fost şi voi copii, deci trebuie să aveți capacitatea de a înţelege cât mai bine nevoile copilului tău”, a spus Vera Nastasiu.