Pasul 1. Conștientizarea emoțiilor. Este absolut normal să ai emoții. Amintește-ți că diferența între roboți și oameni este reprezentată de faptul că oamenii au conștiință și sentimente.

Pasul 2. Acceptarea emoțiilor. Pentru a scăpa de emoții, ascultă cu jumătate de oră înainte de prezentare muzica preferată care îți dă ție energie și fă câteva exerciții fizice. Te ajută să mai eliberezi din tensiune. Respiră profund timp de câteva minute și concentrează-te doar la momentul prezent.

Pasul 3. Adoptă o gândire pozitivă și repetă în gând „Va fi bine, va fi bine… Va fi bine!” Publicul vrea ca tu să reușești! Pentru a avea succes este important sa ai o atitudine deschisă și pozitivă.

Pasul 4. Cunoaște-ți publicul cât mai bine posibil. Află cât mai multe informații despre acesta (vârstă, ocupație, statut social, proveniență etc). Te ajută să te acomodezi mai ușor cu participanții și să îți adaptezi prezentarea.

Pasul 5. În timpul prezentării păstrează contactul vizual. Nu îi scana! Păstrează contactul vizual stabilit cu o persoană timp de 5 secunde până ce termini ideea, apoi schimbă persoana. Adresează-te tuturor în timpul prezentării. Nici ție nu ți-ar plăcea să fii ignorat.

Pasul 6. Fă din prezentarea ta un spectacol! Orice prezentare poate fi asemănată unui spectacol. Are o introducere, un cuprins și un final. Poți introduce muzică și tot felul de momente speciale. Implică-ți publicul! Structurează-ți prezentarea precum o piesă de teatru organizată pe acte.

Din 8 Ianuarie 2022, începem cursul de dicție și discurs public cu Vera Nastasiu pentru copii.
Din 10 Ianuarie 2022, începem cursul de dicție și discurs public cu Vera Nastasiu pentru adulți.

Detalii la telefon: +373 67 449 944.