Studentă, implicată în mai multe proiecte, creativă și însetată de cunoaștere. Așa o putem descrie pe Carmina Vidmidi, cursanta noastră,  care recent a finalizat cu brio cursul de Dicție și Discurs Public. Într-un interviu, aceasta ne-a spus că scopul pentru care a decis să facă dicție este faptul că este îndrăgostită de limba romană și adoră să se înconjoare de oameni care se exprimă corect și dețin un vocabular bogat în limba maternă.

Pentru a descoperi ce a însușit pe parcursul celor cinci săptămâni de curs, citește interviul de mai jos

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

CARMINA VIDMIDI: „Dicția este importantă în orice activitate, însă pentru mine este esențială și în viața de zi cu zi. Totuși, studentă fiind, mereu pun accent pe felul în care vorbesc eu și cei din jurul meu, îmi place să aud oameni care se exprimă corect și au un vocabular elevat, respectiv, spre asta tind și eu. Cursul de dicție a fost, așadar, una dintre cele mai bune oportunități pentru a contribui la acest lucru.”

Dicție.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

 CARMINA VIDMIDI: „Dicție.md a fost o întâmplare fericită pentru mine. Am descoperit pagina dvs. de Facebook fără a avea vreo intenție, iar de la prima interacțiune am înțeles că vreau să încerc.”

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

CARMINA VIDMIDI: „Practic nici nu am căutat alte variante. De Vera Nastasiu am mai auzit de la prieteni care au participat la trainingurile dumneaei și oricum eram interesată să aflu mai multe despre ea ca om și ca profesionist, iar postarea din feed care mi-a apărut pe rețelele sociale mi-a dat de înțeles că acum e momentul.”

Dicție.md: Ce ați reușit să schimbați, după încheierea cursului?

CARMINA VIDMIDI: „La fel ca și ceilalți cursanți, am început să fiu mai atentă la accentele puse pe cuvinte, la rostirea tuturor literelor clare și corect, dar și la felul în care port o conversație. De asemenea, modul de livrare a informației în fața oamenilor mi s-a schimbat, pentru că am înțeles cât de mult contează atitudinea și abordarea pozitivă a lucrurilor.”

Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public?

 CARMINA VIDMIDI: „Au fost pline de emoții, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. În special primul discurs. Necesitatea de a te conforma unei structuri de prezentare, de a fi atent la toate detalii, inclusiv la dicția pe care o ai, îngreunează lucrurile, însă am înțeles că prin practică totul devine mai ușor de realizat. Acest lucru are ca dovadă următoarele discursuri pe care le-am avut, cu emoții mai mult constructive, decât prima dată.”

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

CARMINA VIDMIDI: „A fost cea mai tare! Atâta energie pozitivă și optimism molipsitor, cum rar mai vezi la oamenii de azi. A știut mereu ce și cum să ne livreze, pentru a ne scoate din zona de confort, dar și pentru a ne învăța cele mai importante detalii, împărtășindu-ne și experiențe personale. Felul ei de a fi ne-a ajutat la creare atmosferei prietenoase și extrem de pozitive între colegii de la curs, chiar și în absența Verei.”

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs?

CARMINA VIDMIDI: „Aș recomanda orice experiență care te scoate din zona ta de confort și te faci să evoluezi, iar acest curs se încadrează într-o astfel de categorie. Orele de dicție și discurs public te ajută din mult mai multe puncte de vedere, decât doar în ceea ce privește articularea corectă a cuvintelor, eliminarea defectelor de vorbire sau cunoștințele în raport cu prezentarea în fața unui public, dar toate astea le poți înțelege abia după ce finalizezi cursul și primești diploma pentru merite.”

Vă mulțumim!

Interviu realizat de echipa Dicție.md