Copil sau adult, adolescent, elev, angajat sau liber profesionist, fiecare dintre noi avem nevoie de abilități de comunicare decente, pentru a putea relaționa cu cei din jur, iar când aceste abilități de comunicare ajung la un nivel admirabil, imaginea noastră are de câștigat.

Este minunat când, din băncile școlii, copiii înțeleg valoarea pe care o au cuvintele și felul în care ele sunt spuse, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Cătălin Ciubuc. Astfel de oameni contribuie la păstrarea limbii române așa cum este ea, frumoasă și melodioasă, și la dezvoltarea unei culturi cu multe valori.

Citește în cele ce urmează impresia lui Cătălin despre curs și experiența pe care a trăit-o împreună cu echipa Dicție.md.

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

Dicția este importantă în activitatea mea, fiind elev în clasa a IX-a. Am nevoie de o dicție perfectă pentru a mă putea prezenta în fața clasei, în fața profesorilor, sau la diferite concursuri.

Dicție.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Am descoperit Dicție.md prin intermediul mamei, care m-a îndrumat sa mă înscriu la acest curs, pentru dezvoltarea mea personală.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Exprimarea în public este foarte importantă pentru mine, de aceea am decis sa mă înscriu la acest curs, pentru a-mi expune gândurile mai ușor, pentru a pronunța cuvintele mai clar și, nu în ultimul rând, pentru a învăța cum să alcătuiesc un discurs persuasiv și cum să-l prezint într-un mod memorabil.

Dicție.md: Ce ați reușit să schimbați, după încheierea cursului?

După încheierea cursului mă simt mult mai încrezut în mine și în vorbele pe care le spun, datorită pronunțării clare a cuvintelor.

Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public?

Deși o sesiune dura o oră jumătate, simțeam că timpul trece mult mai rapid. Am petrecut timpul într-un mod eficient și atractiv.

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

Vera este persoana care a reinventat arta retoricii în Republica Moldova. Ea m-a învățat să spun adio exprimărilor „moldovenești” și mi-a cultivat gustul pentru comunicarea într-o limbă română autentică. De la ea am învățat tot ceea ce trebuie sa fac și ceea ce să nu fac atunci când țin un discurs în public.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs?

Recomand acest curs tuturor persoanelor care vor să-și îmbunătățească dicția, care vor să se exprime fără emoții în public și care vor sa aibă un discurs clar și coerent. Indiferent de vârstă, dicție și probleme de comunicare, toate pot fi îmbunătățite, deci recomand cu sinceritate acest curs cu antrenoarea Vera Nastasiu!

Vă mulțumim!

Interviu realizat de echipa Dicție.md.