Părinții în mare parte sunt responsabili de viitorul copiilor lor, de aceea este important că ei să le ofere o educație bună. De aceasta părere este Cristina Țenu, mama cursantului nostru pe nume Bogdan Țenu, care a decis să-l înscrie la dicție pentru a-i dezvolta capacitatea de vorbire și abilitatea de a vorbi în public fară nicio frică.

Care sunt impresiile mamei despre curs, dar și cum s-a manifestat Bogdan pe parcursul celor 5 săptămâni, aflați din interviul de mai jos.

Dictie.md: De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de dicție?
Este important ca un copil să urmeze un curs de dicție, deoarece dezvoltarea abilitățtii de comunicare de la o vârstă fragedă îi va aduce doar beneficii pe viitor.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?
Am descoperit Dicție.md de pe Facebook acum câțiva ani. I-am arătat băiatului, dar el nu a dorit să meargă și am abandonat ideea, pentru că eu consider că e important ca și copilul să-și dorească acest lucru. Acum o lună i-am arătat câteva video-uri și el a rămas foarte entuziasmat de modul cum antrenoarea Vera Nastasiu a rostit o frământare de limbă și mi-a spus că și el vrea să învețe să vorbească așa frumos. Atunci a fost momentul să-l înscriu la cursul de dicție, deoarce am înțeles că el o să depună efort pentru a avea rezultate frumoase.

Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți copilul la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Am văzut câteva interviuri cu Vera Nastasiu și mi-a plăcut cum se prezintă, chiar și energia pe care o transmite. De aseamenea, am mai văzut un video cred că era de la o conferință unde ea vorbea despre relația părinte – copil și mi-a plăcut ideile pe care le oferea și am înțeles că știe cum să se comporte cu un copil. M-a convins și faptul că nu este doar un profesor care cunoaște doar dicție și lucrează cu adulții, dar este mamă și are experiență cu copiii.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat vorbirea copilului, a reușit să scăpe de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corecteze anumite probleme în vorbirea lor zilnică? Ce s-a schimbat mai exact ?

După curs, Bogdan a înțeles ce schimbări trebuie să facă în vorbirea lui zilnică pentru a-și putea exprima gândurile și emoțiile, a exclus din vorbire multe regionalisme. A realizat și faptul că citirea cu voce este foarte importantă, dacă vrea să aibă o tonalitate frumoasă și impunătoare, motiv pentru care acum citește în fiecare zi în glas. Și la examenul de final când a rostit discursul mi s-a părut mult mai relaxat și mai încrezut în sine.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs ?
Recomand acest curs tuturor copiilor pentru că vor învăța cum poți vorbi frumos, cât de important este abilitatea de comunicare, dar și cum să- și tempereze emoțiile atunci când este nevoie să vorbești în fața oamenilor necunoscuți.

Mulțumim că ați ales Dicție.md și antrenoarea Vera Nastasiu!

Interviu realizat de echipa Dicție.md