Cărămizile temeliei educației frumoase a copilului se pun acasă. Indiferent de cât timp petrece copilul tău la școală, la grădiniță, la bunici sau cu prietenii, copiii își dezvoltă caracterul acasă, în prezența familiei. Drept urmare, acest loc “ acasă”, este mediul lui de formare care ar trebui să fie cel mai confortabil loc. Uneori acest confort lipsește sau este ocupat de anumite bariere de comunicare, lipsă de afecțiune, respect, etc. Cert e că acest confort vine în totalitate de la voi, dragi părinți.

Dacă copilul tău nu simte confort acasă, alături de familia lui, atunci ce să mai vorbim de comunicarea cu el, de sfaturile pe care i le oferi în rol de părinte și de eduația pe care o primește de la tine. Într-o stare de disconfort,  neplăcere, intoleranță, copilul tău nu va mai dori să primească sfaturi de la tine și într-un final nu va mai avea încredere în comunicarea dintre voi.

În asemenea situație, echipa dicție.md cu Vera Nastasiu vine în ajutorul tău cu câteva recomandări pentru tine:

  1. Încearcă să te apropii cât mai mult de copilul tău, petrecând timpul după bunul lui plac.
  2. Acordă-i mereu atenție, întreabă-l ce prieteni noi și-a făcut, ce pasiune are, ce cărți preferă să citească.
  3. Reformulează pozitiv sfatul pe care îl oferi copilului.
  4. Nu-l critica, încearcă să-i justifici faptele. Găsește metoda adecvată de a-l face să înțeleagă că a greșit sau că putea să procedeze altfel în acea situație.
  5. Spune-i cât de mult îl iubești. Dragostea a unit inimi întotdeauna!