Noi te ajutăm să-ți îmbunătățești coardele vocale. Cum? Vezi mai jos câteva dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face începând chiar de astăzi.

1.Postura este una dintre cele mai importante etape în desfășurarea unei emisii vocale corecte. Este foarte important să-ți aliniezi părțile corpului corespunzător, pentru ca sunetul să-ți fie cât mai susținut în timp ce elimină tensiunea.

Exercițiu aplicativ: Stai cu spatele lipit de un perete. Fă în așa fel încât și umerii să-ți fie lipiți de perete. Încearcă să te relaxezi în timp ce faci exercițiul. Singura tensiune pe care ar trebui să o simți va fi doar în mușchii abdominali, de unde pornește sunetul.

2. Respirațiaeste și ea extrem de importantă atunci când vine vorba despre oratorie. Aerul este extrem de important atunci când comunicăm foarte mult. Volumul, înălțimea, tonalitatea, ritmul te vor face să ai nevoie de aer mai repede decât crezi, pentru că consumă din energia vocală.

Exercițiul aplicativ corespunzător acestei etape este cel de respirație adâncă diafragmală, timp de câteva secunde. Fă cât mai multe repetări de respirație din diafragmă.

3. Contractă diafragma !Acest lucru va crea tonuri mai puternice și mai frumoase în cântecele tale și îți va dezvolta capacitatea pulmonară, ceea ce înseamnă că nu vei mai avea atât de multă nevoie de aer între versuri.

Atenție! Dacă ai probleme în folosirea diafragmei, se recomandă exerciții bazate doar pe folosirea acestui mușchi. Consultă un profesor de canto, care să te îndrume în acest sens și care să îți dirijeze cât mai bine mișcările diafragmale. Nu subestima importanța diafragmei, pentru că e singura care te va ajuta să cânți cât mai corect !

4. Hidratarea!

Chiar dacă se spune că apa hidratează corzile, acest lucru este parțial adevărat, pentru că apa sau mâncarea în sine nu intră în contact direct cu corzile noastre, ele fiind plasate în trahee. Când bei apă, epiglota se închide, protejând plămânii de umplere. Epiglota acoperă de fiecare dată corzile vocale, atunci când bei apă.

5. Mușchii facialicontribuie în mare măsură la emisia vocală. Mișcând maxilarul corespunzător și articulând controlat fiecare vocală și consoană, cuvintele vor fi rostite mai clar și mai corect.

6. Practica

Cât mai multă practică este esențială în dezvoltarea comunicări corecte și sănătoase.. Exersatul este esențial, pentru că, astfel, vocea este antrenată frecvent și nu își pierde din calități. Se recomandă practica cel puțin 30 de minute/zi, alături de un profesor de dicție.