Dragii noștri, cunoaștem cât de mult vă place să vă petreceți timpul liber cu o carte în mâină, depășindu-vă limitele și descoperind noi orizonturi. Iată de ce ne-am gândit că o listă nouă de cărți v-ar prinde bine în luna dragostei. Vă invităm, așadar, să descoperiți 5 cărți pe care antrenoarea de DICȚIE și Discurs Public le recomandă tuturor cursanților săi.

 

  1. ÎNCEPE CU CE NU ÎȚI PLACE – BRIAN TRACY

Începe cu ce nu-ți place (Eat That Frog), porneste de la o idee simpla: nu ai niciodata timp sa termini tot ce trebuie facut si apar intotdeauna lucruri sau stari parazite, care te opresc sa faci ce e mai important. Solutia pe care Tracy o explica pe parcursul a 21 de reguli porneste de la respectarea a trei principii: cel al capacitatii de decizie, cel al disciplinei si cel al determinarii.

Brian Tracy are mereu alaturi metafora broastei, acel ce nu-ti place din titlul cartii, lucrul pe care trebuie sa-l faci, dar, pentru ca este neplacut, il ocolesti. El va ajunge sa te domine, si fiindca l-ai tot amanat, s-ar putea sa iasa mai rau!

Brian Tracy este unul dintre cei mai de succes autori de studii de dezvoltare personala si coaching din America. A publicat peste 40 de carti si a aparut in aproximativ 300 de conferinte video si audio; in fiecare an, conferentiaza in fata a peste 250 000 de persoane.

 

  1. DE LA BINE LA EXCELENT – ZIG ZIGLAR

Prin povestile inspirate din realitate pe care le impartaseste Ziglar cititorilor sai, pornind de la experienta sa indelungata ca autor de carti motivationale, orator si om de afaceri de talie mondiala, vei afla cum au izbutit alti oameni sa treaca peste propriile temeri si esecuri, ajungand sa duca o viata de calitate, asa cum, de altfel, isi doreste si merita fiecare persoana in parte.

Acestea nu sunt simple intamplari, ci experiente de viata pline de talc, din care poti afla: care sunt cei trei piloni pe care sa-ti intemeiezi o viata excelenta; aspecte si situatii care sa te motiveze in permanenta; cum sa-ti intocmesti un plan bun prin care sa-ti implinesti vocatia; care sunt piedicile pe care le intampina, in general, oamenii buni, tinandu-i departe de nivelul optim de productivitate si implinire personala; cum sa-ti cultivi obiceiuri excelente care-ti pot dezvalui, in timp, un nou orizont al succesului.

 

  1. DESPRE SUCCES – NAPOLEON HILL

Ani la rand, Napoleon Hill a cercetat succesele inregistrate de cei mai puternici si mai bogati oameni ai lumii.

100 de nume rasunatoare (industriasi, latifundiari, politicieni si lideri din toate domeniile) si 20 000 de esecuri anonime au constituit baza de studiu pentru Hill. Toate aceste exemple reale l-au condus pe Hill spre elaborarea a ceea ce el avea sa numeasca in final Legea Succesului: 17 principii fundamentale (pe care, daca nu le respecti, atunci e mai bine sa stii ca succesul va ramane pentru tine doar un vis frumos).

Ei bine, aceste 17 principii (revizuite si actualizate pentru secolul XXI) sunt redate in cartea de fata, sub forma unor lectii usor de asimilat.

 

  1. SCHIMBÂND GÂNDIREA ÎȚI SCHIMBI VIAȚA – BRIAN TRACY

Una dintre cele mai apreciate cărți a lui Brian Tracy, Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa este cartea care trebuie să se regăsească în biblioteca oricui este interesat de dezvoltarea personală.

Autorul se axează îndeosebi pe importanţa fixării scopurilor, pe disciplina gândirii şi pe dorinţa de a reuşi în pofida oricărui obstacol. Cele douăsprezece principii descrise în carte sunt menite să ajute pe oricine porneşte pe drumul împlinirii totale atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Autorul este unul dintre cei mai cunoscuţi oratori profesionişti şi o personalitate în lumea afacerilor de astăzi.

 

  1. ARTA DE A GÂNDI – LIMPEDE ROLF DOBELLI

Arta de a gandi limpede, scrisa de Rolf Dobelli este o carte absolut geniala, un tratat ce te poate ajuta sa gandesti mai bine, sa-ti forjezi creierul si gandirea. Daca nu te intereseaza chestia asta, atunci poate o citesti macar pentru chestiile de sociologie. Fiecare subcapitol prezinta si parti cu experimente sociologice si experimente de genul acesta.