Mamă a doi copii, cosmetolog nutriționist de profesie, administratoare a propriului salon de frumusețe, perfecționistă și în continuă dezvoltare personală. Vorbim despre minunata noastră cursantă, Diana Ciconi, care a finalizat cu succes cursul de Dicție și Discurs public cu Vera Nastasiu. Am reușit să discutăm cu ea și să aflăm impresiile sale de la curs.

Pentru a descoperi ce a învățat cursanta noastră în cele cinci săptămâni de instruiri, citește interviul de mai jos!

Dicție.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

DIANA CICONI: Dicția în activitatea mea este foarte importantă, de aceea și am dorit să fac cursul de Dicție și Discurs Public. Eu lucrez cu oamenii zi de zi, conduc un salon de frumusețe și pentru mine contează enorm să vorbesc fluent, coerent și încrezător.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

DIANA CICONI: Pe antrenoarea Vera Nastasiu o cunosc datorită emisiunilor televizate la care a participat. Munca ei am descoperit-o pe rețelele de socializare.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

DIANA CICONI: Am optat pentru cursul dumneaei, pentru că mi s-a părut un mentor puternic, mi-a plăcut personalitatea ei și, nu în ultimul rând, cum susține un discurs public. Totodată, și recenziile cursanților care sunt plasate pe site-urile de socializare mi-au confirmat o dată în plus că este alegerea corectă. 

Dicție.md: Ce ați reușit să schimbați după încheierea cursului?

DIANA CICONI: După încheierea cursului, am observat că sunt mai atentă la felul cum vorbesc, am grijă să rostesc orice literă și să termin finalurile de cuvânt. Totodată, am învățat cum se scrie un discurs public pas cu pas, cum trebuie să-l livrezi audienței ca să fie de impact. De asemenea, am învățat cum să-ți poziționezi corpul, ce să faci cu mâinile atunci când vorbești în public, par detalii, dar tocmai aceste detalii arată nivelul tău de profesionalism atunci când urci pe scenă. Pentru mine au fost curioase aceste informații, deoarece am terminat mai multe facultăți, dar nimeni nu m-a învățat cum să fac o astfel de prezentare.

Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public?

DIANA CICONI: Sesiunile de discurs public au fost binevenite. Vă dați seama că la primul discurs care a trebuit să-l susțin în fața colegilor am avut multe emoții, deoarece sunt o fire mai emotivă. La ultima prezentare însă am fost capabilă să-mi gestionez cu succes emoțiile și am dat dovadă de mai multă încredere în forțele proprii. Într-un cuvânt, sfaturile Verei Nastasiu și-au spus cuvântul.

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

DIANA CICONI: Vera Nastasiu își face munca cu multă seriozitatea, responsabilitate, dăruire și profesionalism. Chiar de la prima oră am dedus că nu este un curs doar pentru a fi bifat, dar este nevoie să studiezi și să faci performanță. Vera Nastasiu le are pe toate: frumusețe, inteligență și profesionalism. Eu tind să fiu ca ea.

Dicție.md: De ce ați recomanda acest curs?

DIANA CICONI: Recomand acest curs, deoarece sunt convinsă că în R.Moldova nu există așa mentori ca Vera Nastasiu. Ea într-adevăr își cunoaște meseria până în cele mai mici detalii. De asemenea, are o tehnică de predare pe înțelesul tuturor. Mi-a plăcut foarte mult acest curs, pentru mine cinci săptămâni au fost ca cinci zile și mi-a părut foarte rău că s-a terminat. A fost un curs excepțional cu informații valoroase pentru mine!

Vă mulțumim!

Interviu realizat de echipa Dicție.md.