Recunoașteți. De câte ori vi s-a întâmplat să credeți că subiectul pe care urmează să-l analizați în fața unui public este plictisitor, lipsit de interes și cel mai prost dintre toate celelalte? Probabil că foarte des v-ați pierdut încrederea și entuziasmul de a mai apărea pe scenă cu discursul pregătit de dvs. Această stare este de fapt și primul lucru care v-a trădat și demascat monotonia discursului dvs.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să nu vă mai autocriticați în asemenea hal. Mai bine ați lăsa acest lucru pe seama celor care vă ascultă. Ei sunt cei mai de temut critici ai voștri, așa că nu este necesar să le-o luați înainte. Misiunea primordială a dvs. este să apăreți în fața lor cu maximă siguranță, încredere și carismă.

Cum să începeți?

  1. Începeți cu De ce.

Modul în care începeți prezentarea va determina dacă oamenii vă ascultă sau nu. Două dintre marile întrebări pe care le au membrii audienței dvs. când sunt în cameră cu voi este „De ce sunt aici?” „De ce este important pentru mine?” Dacă nu le spui rapid de ce ar trebui să le pese de subiect, atunci publicul se va concentra asupra altor articole pe care le consideră mai importante.

 

  1. Fiți interesat de subiectul tău.

Dacă credeți că subiectul dvs. este plictisitor, atunci cum puteți aștepta ca altcineva să-i placă atunci când vă prezentați. Este imposibil. Oamenii îți vor detecta lipsa de pasiune, dezinteres și nesiguranța legată de subiect. Dezinteresul tău este ca un virus care se răspândește și infectează pe toți cei din jurul tău.

 

  1. Remarcați-vă personalitatea. Fiți voi înșivă. Sincer, interesanți, amuzanți, glumeți și unici de altel. Trebuie să știți că nimeni pe lumea aceasta nu este identic personalității dvs. Tocmai de aceea, fiecare om are ocazia de a surprinde prin propria personalitate.

 

G.K. Chesterton spunea că „nu există subiecți plictisitori, există doar minți dezinteresate.”