Femei de succes: Vera Nastasiu – fondatoarea scolii Dictie.md: „Haina cea mai scumpa pe care o poate imbraca o femeie este puterea ei!” – FOTO

A inceput a lucra pe cand avea doar 16 ani si de atunci nu s-a oprit niciodata. A luptat cu toate fortele pentru a-si atinge scopurile pe plan profesional, dar si pentru a deveni o femeie fericita si implinita.

Vera Nastasiu a cucerit o lume intreaga prin discursurile sale publice. Modul in care isi formuleaza speechurile ne face sa intelegem ca cel mai important instrument cu ajutorul caruia poti impresiona este, cu siguranta, cuvantul. Povestea sa este extrem de interesanta, dar si plina de rasturnari de situatii. Cunoaste-o in interviul ce urmeaza:

Cand si cum a inceput cariera ta?
A inceput la Nisporeni, la varsta de 16 ani. Lucram la un post local de televiziune si radio. Stiam exact ce vreau sa fac in viata si ma bucuram de fiecare experienta noua. De acolo pana aici a fost o cale lunga, anevoioasa, cu multe ore de invatare, autoeducare, renuntare, luat de la capat. Pe semne ca asa se construiesc caracterele.
De ce ai ales anume acest domeniu?
 
Nucleul circumstantelor m-a adus astazi aici. Mi-au placut mereu oamenii care vorbesc limba romana corect si asta am vrut sa fac si eu. Sa invat limba romana, sa ma exprim corect in limba romana, sa am o dictie buna si sa impart asta cu oamenii care vor sa faca acelasi lucru. Am cultivat de mica dragostea fata de oameni sinceri si inspirati, oameni care vor sa invete si care vor sa schimbe ceva la ei. Anume aceste valori mi-au dat aripi sa zbor si sa visez la o zi in care voi putea face asta cu inima.
Ce presupune munca ta?
 
Timp, responsabilitate, perseverenta, munca si pasiune. Adesea ajung acasa seara tarziu si ma intreb daca nu e ora prea tarzie. Nu ezit mult pana sa-mi confirm ca tot timpul dedicat muncii mele este reflectia responsabilitatii cu care ma incumet sa fac ca lucrurile sa mearga bine. Sa corectezi defecte de vorbire, tehnici de respiraţie sau sa invat cursantii sa-si gestioneze emotiile in discursurile lor publice nu e chiar atat de simplu. E munca si perseverenta, si cel mai important, e pasiune!
Ce ai spune despre tine, daca ar trebui sa te descrii in cateva cuvinte?
 
Vera Nastasiu a crezut ca nebunia si frumusetea vietii este la un pas distanta, a crezut in fiecare incercare de a fi mai buna decat ieri, a crezut in studii, a crezut ca lucrurile in viata nu sunt deloc intamplatoare, a crezut in oamenii cu inima mare si care pur si simplu au crezut in ea. Vera Nastasiu e ceea ce a invatat sa fie. Inca invata, inca devine.
Ce iti place cel mai mult la cariera ta de pana acum?
 
Imi place sa urmaresc evolutia elevilor mei. Ei sunt precum aluatul de paine pe care il tot framanti si framanti, iar intr-un final, vezi cum creste. Acest lucru se intampla adesea la ultima lectie, atunci cand cursantii mei sustin evaluarea finala si imi demonstreaza ca nu am muncit in zadar. Asta e momentul meu de glorie.
Care este cea mai frumoasa amintire a ta legata de tine in companie?
 
Sunt mai multe. Dar imbratisarile de la final de curs ale oamenilor care nu vor sa te lase din bratele lor, imi raman mereu pe retina.
Cum ti-ai dat seama ca aceasta este meseria potrivita pentru tine?
 
Lumea nu e a celor modesti, ci a celor energici. Energia si dorinta mea de a face ceva si de a-mi gasi rostul pe pamant a fost mult prea mare. Am avut marele noroc sa intalnesc in calea mea indrumatori, dascali si oameni care m-au ghidat si care au nascut in mine performante. Am luat multe lectii de la fiecare, iar pe masura ce timpul trecea, observam ca in mine crestea ceva. Crestea pasiunea pentru comunicare. In viata conteaza ceea ce vrem sa devenim, nu ceea ce suntem. Am inteles asta, apoi m-am apucat de lucru.
Ai vreun sfat pentru femeile care isi doresc o cariera la fel ca a ta?
 
Dintotdeauna am apreciat femeile puternice. Or, haina cea mai scumpa pe care o poate imbraca o femeie care vrea sa urmeze o cariera cu mai multe capete, este puterea ei. Unicul si singurul meu sfat pentru toate femeile e sa nu sfideze nici pentru o secunda puterea ce se ascunde in ele. Fiecare obstacol, fiecare izbitura si ciocnire crunta cu viata poate fi o ocazie in plus pentru a va ambitiona si pentru a mai face inca un salt acolo unde vreti voi sa ajungeti. Nu puneti la indoiala nici frumusetea voastra. Are si ea un rol al sau la un moment dat. Oamenii iubesc oamenii frumosi… in suflet. Sa va deschideti inima si sufletul pentru oamenii care vor sa invete de la voi, care vor sa va asculte, care cred in voi si care va sunt recunoscatori chiar si pentru un zambet inocent, oferit in graba. Un om puternic nu e o eticheta, nu-i o stampila si nici un titlu. E un mod si un stil de viata. Adoptati acest stil. Este atat de vital.
Sursa: http://perfecte.md/article/lifestyle/femei-de-succes-vera-nastasiu-fondatoarea-scolii-dictie-md-haina—2475201.html?fbclid=IwAR1g2aMat260Hq8TI1J_GECM2SY9Ui8KyHaP5R-qM9ql3UgjiaaV2YDf9Kw
2019-02-11T10:11:06+00:00februarie 11th, 2019|

Comenteaza

error: Conținutul nu poate fi Copiat!