Arta comunicării se învață la fel ca mersul pe bicicletă și nu se uită niciodată, însă pentru a putea participa la curse lungi, este nevoie de mult antrenament și exercițiu. Abilitățile pe care le poate dobândi un cursant în cadrul unor instruiri la dicție și discurs public nu implică doar aspectele oratorice pe care ar trebui să le posede un comunicator, ci și elemente legate de modul de prezentare, structurare a discursului, reguli privind atitudinea abordată atunci când te afli în centrul atenției și alte detalii pe care Nicoleta Dacu a decis că este bine să le cunoască. În calitate de elevă, tânăra noastră cursantă consideră că, indiferent de activitatea pe care o ai, o dicție corectă și o atitudinea convingătoare îți pot fi de folos oricând.

Am rugat-o să ne povestească despre propria sa experiență trăită în familia Dicție.md, iar mai jos poți vedea și tu rezultatul relatărilor ei.

Cât de importantă este dicția în activitatea dvs.?

Nicoleta Dacu: Sunt elevă la moment și presupun că o dicție corectă e necesară în orice activitate, nu contează în ce sferă.

Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Nicoleta Dacu: Proiectul Dicție.md l-am descoperit prin intermediul rețelelor sociale și am rămas acolo să urmăresc activitatea echipei.

De ce ați ales să vă înscrieți la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Nicoleta Dacu: Vera Nastasiu este însăși o doamnă cu putere de convingere. Își poartă brendul personal cu demnitate, ceea ce a făcut ca alegerea mea să fie evidentă. De asemenea, au influențat opiniile pozitive ale cursanților care au participat deja la cursurile Dicție.md.

Cum au fost sesiunile de Discurs Public?

Nicoleta Dacu: Evident, la început, emoțiile vorbesc de la sine. După o scurtă perioadă de antrenamente și sfaturi, cred că au apărut îmbunătățiri vizibile.

Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri și de ce ați recomanda acest curs?

Nicoleta Dacu: Despre Vera Nastasiu pot să spun un singur cuvânt: Profesionistă. Dicție.md este școala pe care aș putea-o recomanda oricui, indiferent de vârstă, activitatea, interes, pentru că fiecare are ce învăța de aici.

Cum v-ați simțit alături de noi?

Nicoleta Dacu: Cursurile au fost efective, am studiat într-o atmosferă prietenoasă, cu multe glume și zâmbete. Mi-a făcut plăcere să fiu cursanta Verei Nastasiu. Cu siguranță a fost util.

Vă mulțumim!
Interviu realizat de echipa Dicție.md.