Vorbitul în public este frica multora dintre noi, încă de mici copii. Cum ar fi dacă am scăpa de această teamă înainte de a merge la școală? Probabil ni s-ar părea mult mai simplu și mai ușor fiecare răspuns în fața clasei, a colegilor și a profesorilor.

Din păcate, unii dintre noi ajung la maturitate cu stări de anxietate atunci când ajung în situația de a vorbi unui public, când toată atenția este concentrată asupra lor, când doar ei sunt responsabili de felul în care se prezintă și anume de acel moment depinde continuitatea unui proiect, a unei relații personale sau profesionale, sau pur și simplu aflarea lor la un loc de muncă. Tocmai din aceste motive, unii dintre părinți aleg să-și ajute copiii încă de la vârste fragede, înscriindu-i la cursuri datorită cărora reușesc să scape de unele complexe și să capete mai mulă încredere în sine – cheia succesului de la maturitate.

Este și cazul Olgăi Raețchi, al cărei fiu, Nechita, a fost cursantul Verei Nastasiu la instruirile de Dicție și Discurs Public, care ne-a lăsat câteva impresii despre această experiență. Citește-le în cele ce urmează:

Dicție.md: De ce considerați important ca un copil să urmeze un curs de dicție?

Consider că un copil ar trebui sa fie ascultat și dacă el este înțeles, e și mai bine, iar pentru a fi înțeles, trebuie să vorbească frumos.

Dicție.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Proiectul Dicție.md l-am descoperit pe Facebook, câțiva ani în urmă. Îl urmăream pentru mine, însă am decis că va fi util și pentru cel mic.

Dicție.md: De ce ați ales să vă înscrieți copilul la cursul de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

L-am înscris pe copil la cursurile de dicție și discurs public, pentru că am avut nevoie să-l fac pe copil să vorbească mai mult, să se poată exterioriza. El deseori se rușinează să spună ceva când sunt mai mult de două-trei persoane și ne-am dorit să eliminăm această timiditate.

Dicție.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, cum s-a schimbat vorbirea copilului?

Chiar și înainte de încheierea cursului, Nechita a început să vorbească mai clar și se autocorectează dacă nu spune corect vreun cuvânt.

Dicție.md: Cum au fost sesiunile de Discurs Public pentru copilul dvs.?

Sesiunile de discurs public i-au plăcut copilului. Am remarcat că mergea cu entuziasm la instruiri și asta înseamnă că au fost pe măsură.

Dicție.md: Cum a fost antrenoarea Vera Nastasiu la instruiri?

Vera Nastasiu a fost foarte apropiată de fiecare copil de la curs. Eu simțeam faptul că copilul meu are încredere în ea.

Dictie.md: De ce ați recomanda acest curs?

Aș recomanda cursurile de dicție și discurs public, pentru că Vera Nastasiu își cunoaște meseria și se descurcă foarte bine cu fiecare cursant în parte.

 

Vă mulțumim!
Interviu realizat de echipa Dicție.md.