Cel mai bun tip de parenting este cel corect, flexibil, respectuos și are ca scop învățarea. Stabilirea limitelor corecte și clare asupra comportamentului inacceptabil este echilibrul sănătos pentru care ar trebui să ne străduim cu toții. Astăzi echipa dicție.md îți prezintă un articol care te va învăța cum să eviți modalitățile ineficiente de comunicare care duc la neconformitate și lupte de putere sau care deteriorează respectul de sine și are efecte negative în comunicarea cu copilul tău.

  1. Vorbești prea mult

Cercetătorii au arătat că creierul uman poate păstra doar patru „bucăți” de informații sau idei unice în memorie pe termen scurt, simultan. Selectează, așadar, cele mai importante idei pe care vrei să le expui și nu te obosi prea mult bătând pasul pe acelați loc.

  1. Regurgi la sentimentul de vinovăție și rușine pentru a obține conformitate

Atunci când copilul nu face ceea ce i-ai cerut, încerci să cauți tot felul de modalități mai puțin bune pentru a obține ceea ce vrei de la el. Unul dintre aceste lucruri este sentimentul de vinovăție și rușine. Să-ți faci copilul să se simtă vinovat și rușinos de ceea ce a făcut sau nu a făcut nu este tocmai indicat. Încearcă să-i explici cum trebuia să facă și ce nu trebuia să facă în acea situație. Până la urmă totul se rezumă la comunicare.

  1. Nu îți asculți copilul până la capăt

 

Da! Pentru că tu uneori vorbești prea mult și uiți că și copilul tău are ceva de spus. Nu-i răpi șansa de a se exprimă. Copii devin inhibați în sine mult mai repede decât crezi tu.

 

  1. Acorzi prea multe avertismente

Pe măsură ce îi vei acorda copilului tău prea multe avertismente și atenționări, riscul ca el să nu le ia în seamă sunt foarte mari. Un copil are nevoie să i se explice cu calmitate cum stau lucrurile dar nu să-și vadă părinte bulversat de situație.

 

Toate bune. Până data viitoare!!!