TED TALKS Ghidul oficial TED pentru vorbitul in public

TED TALKS explică în ce fel poate fi transformat în realitate miracolul vorbitului remarcabil în public și echipează cititorul cu tot ce are nevoie ca să-și atingă obiectivul. Nu există o formulă fixă; nu ar trebui sa existe două discursuri la fel. Dar există instrumente care pot face mai puternic orice vorbitor.

Chris Anderson a lucrat cu toti invitații TED care au fascinat publicul, iar în paginile acestei cărți ne împartașește gândurile câtorva dintre ei: Sir Ken Robinson, Amy Cuddy, Elizabeth Gilbert, Salman Khan, Dan Gilbert, Monica Lewinsky si zeci de alti vorbitori. 

Anderson explică modul în care trebuie să-ți construiești conținutul discursului și vorbeste despre cum să obții cel mai bun efect pe scenă. Acesta este noul manual al secolului XXI pentru o comunicare realmente eficientă și reprezintă o lectură obligatorie pentru oricine este gata să producă impact prin intermediul ideilor sale. 

TED TALKS nu este doar cea mai pătrunzătoare carte scrisă vreodată despre vorbitul în public, ci și o analiză profundă, stralucită a modului în care ar trebui să comunicăm.

 

Tony & Barry Buzan- Hărți mentale

Pe lângă explicarea tuturor regulilor de realizare a unei harti mentale, perfect aplicabile oricarui domeniu in care doriti sa va dezvoltati, oricarei decizii pe care doriti sa o luati sau oricarei probleme cu care va confruntati, cartea cuprinde si reproducerile exacte ale unor hărți mentale realizate atât de oameni obișnuiți, cât și de genii și personalități marcante, toate acestea ilustrând incredibila putere transformatoare și creativă a acestor tehnici.

Scott Berkun – Confesiunile unui Vorbitor Public

În acest volum plin de haz şi extrem de practic, scriitorul şi vorbitorul profesionist Scott Berkun ne dezvăluie tehnicile folosite de marii oratori şi ne arată cum le poate utiliza oricine pentru a comunica mai bine. Managerilor şi profesorilor – şi oricui comunică şi se aşteaptă să fie ascultat – Confesiunile unui vorbitor public le oferă punctul de vedere al unui iniţiat despre cum să prezinţi idei într-un mod eficient. Este o călătorie unică, distractivă şi plină de învăţăminte printre dificultăţile şi reuşitele trăite de Scott de-a lungul celor peste 15 ani în care a ținut frecvent discursuri unor categorii diverse de persoane.

Ron Hoff- Regulile unei prezentari de succes

„O carte absolut necesară tuturor celor care au de făcut o prezentare – în faţa conducerii firmei la care lucrează, în faţa unui client (urmărind, de pildă, încheierea unui contract), în faţa unei comisii ce acordă fonduri. Ea le va fi la fel de utilă şi celor care expun rezultatele unei cercetări sau pur şi simplu îşi argumentează punctul de vedere în faţa unui public.

Ron Hoff prezintă, cu umor, într-un ritm alert, apelând la exemplificări relevante, o serie de reguli fără de care o prezentare nu-şi poate atinge ţinta.

Acestea urmăresc modul în care relaţionăm cu auditoriul, felul în care ne organizăm materialul ce urmează a fi prezentat, discursul propriu-zis, felul în care vorbim, gesticulăm, ne îmbrăcăm – toate acele aspecte ce contribuie la formarea unei păreri despre noi şi de care depinde reuşita noastră ca prezentatori.

Învăţând cum să apreciem atitudinea ascultătorilor noştri, întrebările, chiarşi complimentele, ne pregătim calea spre succes. Nu sunt lăsate deoparte nici materialele auxiliare, pe care de regulă le folosim la o prezentare: proiecţii, imagini, planşe produse, nici felul în care trebuie să amenajăm sala de prezentare.

Probabil că unele dintre aceste reguli le cunoaşteţi, pe altele nu. Acum vă puteţi perfecţiona tehnica folosind îndrumările unuia dintre cei mai profesionişti prezentatori din lume.”