Timpul rece de afară te pune pe citit, nu-i așa? Ei bine, dacă urmează să mergi curând la librarie și să-ți faci plinul de cărți pentru sezonul rece, dicție.md cu Vera Nastasiu îți sugerează să faci alegeri bune cumpărând cărți care îți vor modela gândirea și personalitatea în bine. Iată câteva dintre recomandările noastre:

  1. „Schimbând gândirea, îți schimbi viața”, Brian Tracy

Schimband gandirea, iti schimbi viata prezinta un sistem clar si concis menit sa va dezvaluie structura mentala necesara pentru a avea succesul dorit pe fiecare plan al vietii.

Pentru a-ti crea un viitor minunat, nu trebuie decât sa citesti aceasta carte, sa te hotarasti cum o vei aplica în propria viata, sa scrii un plan, iar apoi sa continui cu entuziasm si sa faci în asa fel încât acesta sa se împlineasca.

Brian Tracy se axează îndeosebi pe importanța fixării scopurilor, pe disciplina gândirii și pe dorința de a reuși în pofida oricărui obstacol. Cele douăsprezece principii descrise în carte sunt menite să ajute pe oricine pornește pe drumul împlinirii totale atât în viața personală, cât și în cea profesională. Autorul este unul dintre cei mai cunoscuți oratori profesioniști și o personalitate în lumea afacerilor de astăzi.

 

  1. „De la bine la excelent”, Zig Ziglar

În paginile acestei cărți, autorul are în vedere trei mari coordonate esențiale ale succesului: pasiunea, performanta și scopul nostru în viață. Ceea ce-l distinge pe Ziglarde de alți autori de literatură motivațională este realismul cu care tratează fiecare dintre aceste trei subiecte.

Zig Ziglar este un cunoscut autor şi orator pe teme motivaţionale. Filozofia sa despre viaţă şi afaceri, în general, punând accentul pe integritate, loialitate, încredere, cinste şi caracter, stă la baza multor programe de instruire care au schimbat în bine vieţile a mii de oameni.

 

  1. Încantare. Arta de a influența sentimentele, gândurile și acțiunile celorlalti”, GUY KAWASAKI

Încantarea, așa cum este ea definită de Guy Kawasaki, nu vorbește despre manipularea oamenilor. Acest sentiment transformă situațiile și relatiile interumane. Convertește ostilitatea în amabilitate și remodelează amabilitatea în afinitate. Îi transformă pe sceptici și cinici în persoane încrezătoare, iar pe cei indeciși în indivizi loiali.

Sentimentul de încantare poate apărea în timpul unei tranzacții comerciale, al unei negocieri dificile între companii concurente sau chiar atunci când îți înnoiești statusul pe Facebook. Încântarea este un instrument mai puternic decât tehnicile tradiționale de persuasiune și manipulare și chiar mai eficient decât tehnicile clasice de marketing de care toată lumea abuzează.

„Eu definesc sentimentul de încântare ca fiind procesul prin care oamenii se delectează cu un produs, serviciu, organizație sau idee.“ – Guy Kawasaki

  1. Începe cu DE CE, SIMON SINEK

Începe cu DE CE este o carte care vorbește despre „cum ne inspiră marii lideri să trecem la acțiune”. Este o lectura obligatorie pentru toți cei care își doresc să reușească în afaceri, natural, totodată construindu-și unicitatea de brand.

Simon Sinek este un binecunoscut speaker motivational și consultant organizational. Sinek predă cursuri de Comunicare Strategică la Universitatea din Columbia. Episodul de Ted Talk – „Cum ne inspiră marii lideri să trecem la acțiune” este între primele cele mai vizionate clipuri din toate timpurile de pe TED.com, cu peste 43 de milioane de vizualizari, aspecte care îl confirmă pe Simon Sinek ca fiind un speaker motivațional sclipitor.

 

  1. „Puterea prezentului”, Eckhart Tolle

 

Puterea prezentului cuprinde un sistem de convingeri conform căruia este benefic să trăim ancorați în prezent. Filozofia cărții pledează pentru debarasarea de «corpul-durere», o forță distructivă pe care o exercită mintea și ego-ul asupra corpului. Lucrarea este un bestseller tradus în 33 de limbi și se bucura de apreciere din partea multor celebrităși, cum ar fi Oprah Winfrey, care a declarat ca este una dintre cartile ei preferate, si actori renumiti, precum Meg Ryan și Jim Carrey.“ – The New York Times

 

Notă: Toate cărțile le puteți găsi în magazinele elefant.md sau să le achiziționați online accesând site-ul https://www.elefant.md/, secțiunea “Cărți”.

 

Lectură plăcută!