„Vocea” se referă la capacitatea de a participa la o conversație semnificativă și de a face o diferență sau un impact asupra deciziilor cheie.

 Potrivit lui John Paul Lederach, vocea se concentrează pe conversații incluzive care se bazează pe „mutualitate, înțelegere și accesibilitate”. Atunci când indivizii au o voce, opiniile, gândurile și sentimentele lor primesc o „ascultare echitabilă” care este ușor recunoscută de alții . Ei au capacitatea de a influența rezultatele și de a manipula contextele cu cuvintele pe care le rostesc.

Pe măsură ce cuvintele sunt rostite, se fac presupuneri despre cine suntem – prezumții despre inteligența noastră, dorințele, determinarea, încrederea și influența sunt toate deduse din modul în care ne folosim vocile.

De exemplu:

Tonul nostru, tonul, calitatea articulației și inflexiunea transmit mesaje subtile despre tipul de persoană care suntem. Ele ne transmit starea de spirit și sentimentele într-un anumit moment.

Având capacitatea de a proiecta sunete adecvate poate face o diferență critică în modul în care suntem percepuți și tratați. Atunci când este utilizată eficient, vocea noastră poate lucra în favoarea noastră și poate îmbunătăți relațiile noastre personale și profesionale.

Se poate spune că vocea noastră este legătura principală dintre mintea și corpul nostru. Prin urmare, cu o mentalitate adecvată și conștientizarea modului în care să ne folosim corect vocea, putem exercita controlul asupra modului în care vorbim, îmbunătățim eficacitatea și putem face acest lucru cu încredere.

Este evident că cei cu deficiențe de comunicare sunt într-un dezavantaj grav. Din fericire, viitorul sintezei vocale este luminos.

Cu drag, echipa Dicție.md