Victoria Botan, specialistă în relații publice în cadrul Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova, este o alta beneficiara a cursului gratuit de Dictie si Discurs public cu Vera Nastasiu din cadrul proiectului ‘’Dictie cu Suflet” . Desi a facut jurnalism, Victoria a hotarat ca sa-si împrospăteze cunoștințele. Aflati cum a fost la curs din interviul de mai jos.

Dictie.md: Cât de importantă este dicția în activitatea dvs?

Mai bine de 4 ani activez ca specialistă în relații publice în cadrul Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova. Am lucrat 3 ani ca prezentatoare de știri la câteva posturi de radio private din capitală. O dicție bună a fost pentru mine mereu o prioritate, atât la nivel profesional, cât și în cel personal. Cred că ai doar de câștigat, dacă știi să-ți structurezi bine mesajul, dar și să-l prezinți publicului astfel ca oamenii să fie mereu conectați cu tine emoțional.

Dictie.md: Când și cum ați descoperit Dicție.md?

Am descoperit Dicție.md prin intermediul organizației în care activez în luna noiembrie 2020. A fost pentru mine o descoperire frumoasă. După părerea mea, de un asemenea curs ar fi bine să beneficieze fiecare persoană încă din școală pentru a-și cizela modul de a vorbi și a se prezenta în fața publicului, dar și pentru dezvoltare personală.

 Dictie.md: De ce ați ales să vă înscrieți la cursul online de dicție și discurs public al Verei Nastasiu? Ce v-a convins să ne alegeți?

Deși la facultatea de Jurnalism pe care am absolvit-o am făcut jumătate de an ore de dicție, am dorit să-mi împrospătez cunoștințele acumulate. Cursul Verei Nastasiu m-a frapat în primul rând prin orele de discurs public, fiindcă toate sfaturile primite la lecțiile Verei m-au ajutat considerabil să-mi îmbunătățesc abilitățile de comunicatoare.

Dictie.md: Pe lângă munca pe care o faceți zi de zi, ce alte activități interesante vă fură timpul?

În timpul liber mă ocup cu înotul, scriu pe blog despre oameni și locuri care mă inspiră, citesc și călătoresc.

Dictie.md: După încheierea cursului cu Vera Nastasiu, ați reușit să scăpați de anumite blocaje de comunicare, probleme de emitere a unor sunete sau să corectați anumite probleme în vorbirea dvs. zilnică? Ce s-a schimbat concret?

Până la cursul Verei Nastasiu am avut problema gesturilor în timpul discursului public. Mereu nu găseam răspuns ce să fac cu mâinile. Însă, după primele lecții și mai multe antrenamente în fața oglinzii, datorită Verei Nastasiu am reușit să-mi îmbunătățesc prestația. În plus, lucrez foarte mult cu textele. Și aici am găsit noi căi de inspirație datorită cursului Verei, căci folosesc tehnicile de captare a atenției publice chiar și în comunicatele pe care le elaborez.

Dictie.md: Cât de exigentă a fost antrenoarea Vera Nastasiu la orele de dicție și discurs public?

 Vera Natasiu ne-a dăruit la fiecare lecție de dicție și discurs public emoții plăcute, o energie pozitivă de invidiat și multă pasiune. Din prima lecție Vera ne-a captat toată atenția cu vocea ei caldă și un zâmbet care ajunge direct în inima ta.

Dictie.md: De ce ati recomanda acest curs?

Indiferent de vârsta, munca sau ocupația pe care o ai, îți recomand cu drag acest curs. Lecturile, antrenarea dicției și pregătirea discursurile la acest curs, te vor ajuta să devii mai bun în tot ceea ce faci.